Paine in vas roman

de Sylvia in Piine, 23 Iul 2010 | 5058 vizualizari

 

Pentru am vazut astfel de paine si mi-a placut foarte mult cum arata am incercat si eu o reteta care imi place mie. Trebuie sa le multumesc Nadinei si Mihaelei care mi-au facut pofta ca a ieist o bunatate de paine.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de : 

  • 300 grame faina alba,
  • 100 grame faina neagra,
  • 100 grame fulgi de secara,
  • 25 grame drojdie proaspata,
  • 250 ml apa calduta,
  • 2 linguri ulei de masline,
  •  o lingurita miere si o lingurita de sare.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine in vas roman:

  Aluatul l-am facut cu masina de facut paine, apoi am modelat o franzela si am asezat-o in  vasul roman tapetat cu faina.

  Am mai lasa-o la dospit 20 de minute apoi am copt-o la 220 grade 25 minute cu capacul pe vas si inca 15 minute  la 210 fara capac  sa se rumeneasca. A iesit foarte buna si cu o coaja crocanta ca si painea pe vatra, merita incercata macar o data.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine in vas roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

ela 1

24.07.2010, 19:33

nadina73 1

24.07.2010, 19:37

super ,zici ca-i desenata5 furcu

Adinacarla 1

26.07.2010, 00:06

buna idee...am si eu vas roman...trebuie sa incerc si eu...dar mai trebuie sa-mi cumpar masina de paine...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipie arabeasca